6.ročník - Open "Pražský pohár" turnaj ve stolním tenisu - 16.11.2019

V sobotu dne 16.11. 2019 se konal turnaj ve stolním tenisu pro sluchově postižené pod záštitou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Městskou část Prahy 15 a Českým svazem neslyšících sportovců.

Byl to 6. ročník turnaje OPEN „Pražský pohár‘‘ pořádaný klubem SK Olympia Praha SPS.
Hrálo se ve sportovní hale Hamr v pražské části Záběhlice.

Přihlásilo se 8 mužů a 4 ženy, celkem 12 osob ze čtyř různých klubů --- SKN Brno, SKN Plzeň, SK Olympia Praha SPS a I. PSKN Praha.

Turnaj byl zahájen v 9: 30 proslovem ředitele turnaje Petra Šindlera, který přivítal hráče a vysvětlil systém, jak se budou zápasy hrát. Muži byli seřazeni dle abecedy do jedné skupiny, kde se hrálo systémem každý s každým. Ženy byly v jedné skupině, kde hrály dvoukolově. Každá žena tak odehrála 6 zápasů a u mužů to bylo 7. Všechny zápasy se hrály na 4 vítězné sety. Byly tam k dispozici 4 modré stoly značky Joola a míčky se využívaly plastové typu Buttery G40+.Po polovině odehrání zápasů následovala půlhodinová přestávka, během které si hráči dali oběd v místní restauraci v hale, pak se pokračovalo ve druhé polovině zápasů.

Po odehrání všech zápasů u mužů se potvrdilo, že vyhrál hlavní favorit Jaroslav HELUS z SKN Plzeň, který obhájil poslední 5. ročník Pražského poháru a 2. místo pak získal další favorit Pavel PEŠEK z SKN Plzeň. O 3. místo se ucházeli 4 hráči a byl to mezi nimi boj, který nakonec zvládl nejlépe Roman VALÁŠEK z I. PSKN Praha.Mezi ženy zvítězila Jitka MAZUCHOVÁ z SKN Brno, druhé místo vybojovala Ludmila MIMROVÁ z SKN Plzeň a 3. obsadila mladá hráčka Petra AUŘEDNÍKOVÁ z SK Olympia Praha SPS.Po odehrání všech zápasů následovalo předání pohárů s gurkou stolního tenisty na podstavci prvním třem hráčům u mužů a žen.Turnaj byl ukončen v 16h, proběhl bez komplikací, v příjemné atmosféře a hráči odcházeli spokojení.Další 7. ročník by se měl konat příští rok v listopadu 2020.

 

  MUŽI:  
1. HELUS Jaroslav SKN PLZEŇ
2. PEŠEK Pavel SKN PLZEŇ
3. VALÁŠEK Roman I. PSKN PRAHA
4. GRYM David SK OLYMPIA PRAHA SPS
5. ŠINDLER Petr SK OLYMPIA PRAHA SPS
6. GAŠPAROVIČ Lubomír SK BRNO
7. WIRTH Samuel SK OLYMPIA PRAHA SPS
8. KUDRNOVSKÝ Petr SK OLYMPIA PRAHA SPS

 

  ŽENY:  
1. MAZUCHOVÁ Jitka SK BRNO
2. MIMROVÁ Ludmila SKN PLZEŇ
3. AUŘEDNÍKOVÁ Barbora SK OLYMPIA PRAHA SPS
4. DOLEJŠOVÁ Petra SKN PLZEŇ

 

Tabulka č.2 - výsledky

 

Tabulka č.3 - výsledky

 

Tabulka č.3 - výsledky ženy

 

Tabulka č.5 - výsledky ženy


PDF dokument ke stažení.