Účast našeho reprezentanta Michala Kratochvíla na MČR mezi slyšícími v Plzni 28.2. - 1.3.2020

a

Info z pohledu trenéra KST Nový Jičín Romana Kratochvíla : 

Ve dnech 28.2. - 1.3.2020  proběhlo Mistrovství ČR 2020 mužů, žen, juniorů a juniorek do 21 let ve stolním tenisu v překrásné Sportovní hale města Plzně pod záštitou ČAST a pořadatelů úspěšného oddílu TJ Sokol Lhůta, který se odvážil významnou sportovní akci uspořádat. Letošní MČR tak proběhlo za obrovské obětavosti a práce jeho členů.

MČR se zúčastnila naše malá výprava ve složení - Martin Hanák, Michal Kratochvíl (prvoligoví hráči) a Roman Kratochvíl v roli kouče. 

Již v pátek čekala naše hráče úvodní kvalifikace, která se hrála ve 27 skupinkách (3-5členné) systémem každý s každým. Malou výhodu měl Martin Hanák, který byl nasazený do 2 kvalifikační skupiny dle umístění na žebříčku ČR, takže měl jistý postup do hlavní soutěže, v případě, že ji vyhraje. Michal Kratochvíl tuto výhodu postrádal vzhledem k tomu, že byl nasazený až do 19 kvalifikační skupiny a musel se poprát ještě s dalším kvalifikačním pavoukem o postup do hlavní soutěže.Vítězové 1 - 5 kvalifikační skupiny měli přímý postup do hlavní soutěže.

Michal přistoupil ke hře ve své 19 kvalifikační skupině s jasně postavenou taktitou, co nejmenšího odporu a námahy vzhledem k bolesti pravé holení kosti (3 dny před mistrovstvím). Všechny své soupeře přehrával tvrdými topspinovými údery hlavně z forhendové strany. Postupně porazil Šimona Jadrného z HB Ostrov, Jakuba Fencla z Baníku Most a Michala Nedbálka z KST Zlína shodně 3:0. Vyhrál svou skupinu a čekal na další kvalifikační stupeň.

Ve II. stupni kvalifikace, která se hrál vyřazovacím způsobem nastoupil Michal proti Liboru Vaculovičovi ze Sadské (dříve hrával v Hodoníně). Ve vyrovnaném zápasu si Michal udržel dosavadní neporazitelnost i po prohrané koncovce prvého setu. V dalších setech již Michal vyvíjel větší tlak hlavně na soupeřovu forhendovou stranu, která byla o něco slabší. Vítězství v poměru 3:1 znamenalo postup do hlavní soutěže.

V pátek v odpoledních a večerních hodinách pokračovali naší hoši v dalších soutěžích, jak ve čtyřhře mužů, tak i v mixu. Martin s Michalem nastoupili ve čtyřhře mužů proti relativně slabší dvojici Lukáš Foff z DTJ Hradec Králové, Jan Holáň SKST Baník Most. Naším se vůbec nedařilo a prohráli poměrně lehce 1:3. Svůj díl mělo i dlouhé čekání na zápas, který se odehrál až ve 20:00 hod.

kategorii smíšené čtyřhry si Michal zahrál společně s Markétou Ševčíkovou obranářkou z Hodonína a vůbec nehráli špatně. Ve vyrovnaném utkání prohráli až v koncovce pátého setu (2:3) s favority Petrem Davidem a Kristýnou Štefcovou (nasazení 3-4). Méně se již dařilo dvojici Martin Hanák s Kristýnou Mikulcovou, kteří nestačili na Jakuba Seiferta s Karolínou Mynářovou a prohráli  hladce 0:3.

Dvouhra mužů - hlavní soutěž (32 hráčů dle žebříčku + 16 vítězů z kvalifikace) byla odstartována v sobotu 09:30 hodin. V prvním kole Michal nastoupil proti zkušenému exligovému hráči Luďku Laboutkovi z TTC Elizza Praha, který nedal Michalovi žádnou šanci. Přesnými bekhendovými údery, které rozděloval z jedné strany hrací plochy na druhou Michala zcela rozložil a přehrál v poměru 1:4.

Chtěl bych touto cestou poděkovat oběma hráčům za vynikající výsledek a předvedenou hru při MČR v Plzni a také za přístup a reprezentaci našeho klubu.

Na MČR se zúčastnil také náš bývalý reprezentant Roman Šlechta jako rozhodčí.

 

výsledky zápasů Michala Kratochvíla viz :

https://www.tournamentsoftware.com/sport/player.aspx?id=252B7612-F827-47C5-9DEC-448555767671&player=51

 

více info o MČR v Plzni viz :

https://www.ping-pong.cz/mistrovstvi/mistrovstvi-cr-muzu-zen-junioru-a-juniorek-do-21-let-2020/

 

 

 

 

 

Přidat komentář

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.